Terug

Volg Hart van Nederland

Hardrijder die vier personen doodreed: 'Ik had voorrang'

112

15 dec 2022, 19:03

Roosendaler Omar E., die op 2 september in het Noord-Brabantse Oud Gastel een ongeluk met vier doden veroorzaakte, zei bij de politie dat hij voorrang had moeten krijgen. Daarom zou hij ook moeten vrijkomen, bepleitte zijn advocaat donderdag tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Breda.

De rechtbank, die camerabeelden van het ongeluk bekeek, oordeelde echter dat de man vast moet blijven, omdat er aanwijzingen zijn dat hij wel schuld heeft aan het ongeluk. Ook is de rechtbank bang dat de man weer onveilig zal rijden. "U heeft een mentaliteit waarin weinig ruimte is voor veiligheid en de fysieke integriteit van anderen. Ook overschat u uw vaardigheid tot het besturen van motorvoertuigen."

Moeder, zoon en dochter om het leven

Bij het ongeval reed Omar E. in een in Duitsland gehuurde Mercedes met 155 kilometer per uur op het kruispunt af, waar hij maar 50 mocht. Op dat moment passeerde een Toyota net de haaientanden om over te steken. Een moeder (39), haar zoon (8) en dochter (10) kwamen om het leven. Ook een andere inzittende, een vrouw van 42, overleed. Haar 9-jarige dochter raakte gewond.

ANP

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden door Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.