Terug

Volg Hart van Nederland

'Hangjongeren tuigen verstandelijk beperkte man af op straat'

'Hangjongeren tuigen verstandelijk beperkte man af op straat'

112

11 mei 2023, 16:57

Een groep hangjongeren zou woensdagavond een verstandelijk beperkte man hebben mishandeld in Enschede. Het AD schrijft dat de man en zijn gezin al langere tijd het mikpunt zijn van getreiter en gepest door een groepje minderjarige jongeren. Buurtbewoners moeten met lede ogen aanzien hoe de man continu op straat wordt lastiggevallen door de groep.

De krant meldt dat het al langere tijd flink mis is bij een bushalte in de wijk Helmerhoek. Ook in de buurt van een nabijgelegen wijkcentrum zou door de groep tieners van tussen de 11 tot 16 jaar overlast worden veroorzaakt.

Vechtpartij

Woensdagavond bereikte de situatie tot een dieptepunt. De verstandelijk beperkte man fietste langs de groep, waarna om onbekende reden er een conflict ontstond. Een omstander laat weten dat de man tegen de fietsen van de jongeren aanschopte, omdat de groep hem zou hebben uitgescholden.

Een andere omstander vertelde aan het AD dat de jongens de man van zijn fiets hadden getrapt. Met ongeveer zes man zaten ze op de man, laat diegene weten. Beide partijen zouden klappen hebben uitgedeeld in de ruzie.

Bange buurtbewoners

Meerdere politieauto's kwamen op de melding af, maar er is niemand aangehouden. Hoewel de overlast al langere tijd bekend is bij de instanties, lijken er geen concrete acties te volgen. Buurtbewoners zouden zelfs gestopt zijn met het maken van meldingen.

Buurtbewoners willen alleen anoniem reageren vanwege angst om zelf ook last te krijgen van geweld en bedreigingen. "Laatst was er ingebroken in de gymzaal en hadden ze de boel onder geplast en gepoept", laat een buurtbewoonster weten aan de krant. De man zou volgens buurtbewoners langer worden lastiggevallen door de jongeren. "Wat heb ik met die man te doen. Die is altijd de klos. Ze maken hem helemaal gek. Ik vind het zo zielig".

Deze week ontstond er ook veel ophef over een mishandeling in Pijnacker. Daar werd een oudere man, die zijn hond aan het uitlaten was, lastiggevallen en geslagen door een groep jongeren:

Jongens aangehouden die oudere man mishandelden: 'U lijkt op een varken'
1:33
Jongens aangehouden die oudere man mishandelden: 'U lijkt op een varken'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.