Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder overleden op Veluwemeer, zoekactie Kustwacht naar vader en zoon gestaakt

Moeder overleden op Veluwemeer, zoekactie Kustwacht naar vader en zoon gestaakt

112

21 juli 2022, 17:03

Op het Veluwemeer tussen Biddinghuizen en Nunspeet is donderdagmiddag een Duits gezin vermist geraakt. Een meisje is op een boei gevonden en de moeder kon uit het water worden gehaald, maar zij heeft het niet overleefd. De vader en een tweede kind zijn nog niet gevonden. Een grote zoekactie van de Kustwacht naar de twee is inmiddels gestaakt en er wordt overgegaan tot berging.

Rond 13.00 uur kwam er een melding binnen over een kind in het water. Toen de hulpdiensten aanwezig kwamen, bleek het om een heel gezin in nood te gaan. Zij waren aan het kanoën op het meer.

De dochter is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar moeder werd uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht Nederland mocht reanimatie niet meer baten. De kano is gevonden nabij het eiland Snip. Beide eilanden liggen midden op het meer.

Hulpdiensten zetten een grote zoekactie op touw op het Veluwemeer. Vanuit de lucht werden door een politiehelikopter en een helikopter van de kustwacht gezocht naar de vader en het tweede kind, en ook vanaf het water is gezocht met reddingboten.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.