Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand op heidegebied Sallandse Heuvelrug onder controle

Grote brand op heidegebied Sallandse Heuvelrug onder controle

112

24 apr 2022, 16:54

De brand die zondagmiddag is uitgebroken op de Sallandse Heuvelrug tussen Holten en Nijverdal (Overijssel) is onder controle. Rond 20.45 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog wel aanwezig om na te blussen en om het gebied te controleren op kleine vuurhaarden

De brand brak in de loop van de middag uit op de Holterberg en had zich verspreid over een heidegebied ter grootte van zo'n 25 voetbalvelden. Door de harde wind kon het vuur zich snel verspreiden, de brandweer was vooral druk het naastgelegen bos te beschermen tegen het vuur.

Vanwege de brand waren de toegangswegen afgesloten en kregen wandelaars de oproep het natuurgebied te verlaten.

ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.