Terug

Volg Hart van Nederland

Grote drugsvangst: cocaïne ter waarde van 73 miljoen euro

112

19 nov 2023, 22:43

Bij de zeedijk ter hoogte van het dorp Rilland in Zeeland is zondagmiddag 980 kilo cocaïne gevonden, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs, met een straatwaarde van meer dan 73 miljoen euro, werden gevonden tijdens een onderzoek naar een verdachte situatie op de Westerschelde.

Het onderzoek begon in de nacht van zaterdag op zondag. De autoriteiten kregen een melding binnen over een klein bootje dat gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip voer. Uiteindelijk werd later op zondag een bootje gevonden op het slik bij het natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe. Een zoektocht naar opvarenden of eventuele drenkelingen leverde niks op. Aan de overkant van de Westerschelde werd korte tijd later de pakketten met cocaïne gevonden.

Drugspakketten vernietigd

Wat precies het verband is met het achtergelaten bootje is niet duidelijk. De zeehavenpolitie doet verder onderzoek naar de drugsvondst en is daarvoor op zoek naar getuigen. Alle gevonden drugspakketten zijn afgevoerd en vernietigd.

Zie hier hoe de zoektocht en vondst rond het Zeeuwse Riland verliepen:

Bijna 1.000 kilo cocaïne gevonden bij Westerschelde
1:09
Bijna 1.000 kilo cocaïne gevonden bij Westerschelde

ANP/Hart van Nederland, beeld Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.