Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand in Heteren legt bedrijfspand in de as, grote kans op asbest

112

9 feb 2023, 13:31

In een bedrijfspand het Gelderse Heteren woedde donderdagochtend een grote brand. Het pand aan de Poort van Midden Gelderland is helemaal verloren. Rookpluimen zijn nog steeds in de wijde omgeving te zien.

Inmiddels is de brand onder controle, meldt de brandweer. De afrit Heteren op de A50 richting Arnhem is nog wel afgesloten vanwege de brand, meldt de ANWB.

Op berichten op Twitter is te zien dat de brand zorgt voor flinke rook:

Mogelijk asbest vrijgekomen

Gemeten wordt of er giftige stoffen, zoals asbest, zijn vrijgekomen door de brand. Op dit moment voert de brandweer metingen uit. Raak de neergekomen roetdeeltjes niet aan, is het advies. Gezien de leeftijd van het pand is de kans wel groot dat er asbest is vrijgekomen.

Er zijn geen slachtoffers door de brand, aldus de brandweer. Volgens de Gelderlander woedt de brand in een pand van Helthuis Tuin en Parkmachines. Een woordvoerder van de brandweer vertelt aan de krant dat er hevige knallen te horen waren toen de brand uitbrak. "Mogelijk van exploderende accu’s", aldus de woordvoerder.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.