Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand in flatgebouw Breda, tientallen bewoners brengen kerstochtend door op straat

112

25 dec 2022, 07:56

Tientallen bewoners van een flatgebouw aan de Sterrebos in Breda zijn op straat beland door een grote brand. Er ontstond volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant veel rookontwikkeling. De bewoner van de woning kon het huis wel verlaten.

De brand ontstond op om 4:20 uur op de vierde verdieping van het flatgebouw. Iets voor 05.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is er nog niets bekend over de oorzaak van de felle maar relatief kortdurende brand. De brandweer controleerde alle omringende appartementen op rook en koolmonoxide. De woningen werden geventileerd.

Voorlopig niet naar huis

Tientallen bewoners brengen de vroege kerstochtend door op straat en een deel kan voorlopig nog steeds niet naar huis. Het gaat om bewoners van de derde en vierde verdieping. Die worden elders opgevangen. Om hoeveel bewoners het exact gaat, kan een woordvoerder desgevraagd niet zeggen.

De brandweer verzocht mensen om uit de buurt van de brand te blijven en hulpverleners de ruimte te geven. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde bij last van de rook om ramen en deuren te sluiten en de ventilatiesystemen uit te schakelen.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.