Terug

Volg Hart van Nederland

Groot gaslek in Nunspeet legt treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort stil

Groot gaslek in Nunspeet legt treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort stil

112

20 feb 2023, 11:09

Het gaslek in Nunspeet dat maandag ontstond bij werkzaamheden is verholpen. Het treinverkeer wordt naar verwachting kort na het middaguur weer hervat, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Bij werkzaamheden was een leiding geraakt. Om dat goed te kunnen verhelpen, was de omgeving van de Industrieweg afgezet. Treinverkeer dat over een spoor vlakbij rijdt werd kort stilgelegd. Ook een supermarkt werd ontruimd.

De brandweer kwam snel ter plaatse en heeft samen met de politie de omgeving afgezet. Een gebied van zo'n 100 meter rondom het gaslek werd ontruimd. Ook konden er geen treinen tussen 't Harde en Putten. Er werden stopbussen ingezet.

Water op het gas

De brandweer heeft het gas naar de grond geslagen door er water op te spuiten. Om dit lange tijd te kunnen doen, zijn er twee waterwagens met beide zo'n 16.000 liter water bij zich ter plaatse gekomen. Netbeheerder Liander is inmiddels ter plaatse en zal samen met de brandweer het lek dichten.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.