Terug

Volg Hart van Nederland

Groot aantal luxe auto's overleeft brand op vrachtschip

Groot aantal luxe auto's overleeft brand op vrachtschip

112

8 aug 2023, 07:47

Een "groot aantal auto's" op de onderste dekken van de Fremantle Highway is nog "intact", zei Richard Janssen, directeur van bergingsbedrijf Smit Salvage in het NOS Radio 1 Journaal. Maandag hebben teams van de berger het schip van binnen bekeken. "Daar is uit gebleken, in ieder geval uit de visuele inspectie, dat de auto's in enigszins of redelijk normale staat verkeren."

Op de hogere dekken van het schip "zijn ze dermate beschadigd dat die in ieder geval niet meer bruikbaar zijn", aldus Janssen. Hij benadrukt dat de auto's nog bekeken zullen worden door de fabrikanten. Zij zullen de berger uiteindelijk adviseren wat er met de voertuigen moet gebeuren.

Felle brand

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli brak brand uit op het schip met aan boord 3784 auto’s. Naast auto’s van Volkswagen, ging het ook om wagens van BMW en Mercedes-Benz. Er zouden ook enkele bouwkranen aan boord zijn. Een bemanningslid overleed, anderen raakten gewond. Het schip ligt sinds donderdag in de Eemshaven.

Ondanks de felle brand die dagen duurde, is de machinekamer van de Fremantle Highway nog intact. "Dat is een belangrijke bijdrage aan de overwegingen die de reder zal hebben of hij het schip repareert of uiteindelijk voor recycling zal aanbieden", zei Janssen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.