Terug

Volg Hart van Nederland

Gravenvernieler Hardenberg slaat opnieuw toe: negen graven vernield in Nieuwleusen

Gravenvernieler Hardenberg slaat opnieuw toe: negen graven vernield in Nieuwleusen

112

5 apr 2022, 17:39

Een 23-jarige man die vorige week was aangehouden voor het vernielen van graven in Hardenberg, zit sinds maandag opnieuw vast voor het vernielen van graven in een andere plaats.

De politie kreeg maandagavond rond 19.00 uur een melding over een man die graven vernielde in Nieuwleusen, dat net als Hardenberg in Overijssel ligt. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden, hij wordt verdacht van het vernielen van negen graven, meldt de politie dinsdagmiddag. Over het motief van de man is niets bekend.

Grafschennis in Hardenberg

De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij was vrijdag al aangehouden voor de vernieling van vijftien graven op de begraafplaats bij de Sint-Lambertuskerk in Hardenberg. Wanneer hij daarna precies is vrijgekomen is niet bekendgemaakt, evenmin als de mogelijk motieven van de verdachte.

Hart van Nederland / ANP

Video: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.