Terug

Volg Hart van Nederland

Glennis Grace na twee nachten nog vast in cel na supermarktruzie

112

14 feb 2022, 10:15

Glennis Grace heeft haar tweede nacht op het politiebureau van Amsterdam doorgebracht. De 43-jarige zangeres werd zaterdagavond aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling. Volgens haar advocaat zou ze echter geen agressie hebben vertoond bij het conflict. Dat schrijft de Telegraaf.

Het incident vond zaterdagavond plaats in een Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. De 15-jarige zoon van Grace zou in de winkel een elektronische sigaret hebben aangestoken, waarop het supermarktpersoneel hem zou hebben gevraagd te vertrekken. Er ontstond een discussie en daaropvolgend een stevige vechtpartij, waarbij de zoon van Grace ergens met zijn hoofd tegenaan zou zijn geduwd.

Rake klappen

Kort daarop zou Grace met een grote groep verhaal zijn komen halen rond het voorval met haar zoon. Ooggetuigen zeggen dat de zangeres eropuit was haar gram te halen. "Het winkelpersoneel werd ineens aangevallen door een grote groep mensen. Het ging om zo’n tien à vijftien personen en het was compleet chaos in de winkel."

Medewerkers zouden rake klappen hebben gekregen: "Een van hen had zelfs een bloedneus." De supermarktmanager van het desbetreffende filiaal laat tegenover de krant weten dat vier van zijn personeelsleden gewond zijn geraakt. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen. Die hebben drie personen aangehouden; Grace, haar zoon en een 27-jarige man.

Geen agressie

De advocaat van de zangeres, Kerem Canatan, zegt nu dat de zaken toch iets anders zijn gelopen dan tot nu toe is geschreven. Hij bevestigt dat zij en haar zoon zijn aangehouden, maar zegt ook dat Grace geen agressie zou hebben vertoond. Ze zou hebben gevoeld dat ze 'niet serieus werd genomen' en alleen een van de medewerkers hebben geduwd.

Bij het eerdere voorval met de zoon zouden juist de supermarktmedewerkers zonder enige waarschuwing de jongen hebben mishandeld. Wat er nu precies waar is van alle lezingen moet uit politieonderzoek blijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.