Terug

Volg Hart van Nederland

'Gezellige drukte' in steden tijdens Koningsnacht, centrum Utrecht vol

'Gezellige drukte' in steden tijdens Koningsnacht, centrum Utrecht vol

112

26 apr 2022, 23:05

Na twee lange coronajaren snakken veel Nederlanders naar een feestje. In verschillende steden is het dinsdagavond dan ook al 'gezellig druk' tijdens de eerste Koningsnacht sinds 2019. De gemeente Utrecht roept inmiddels zelfs op om niet meer te komen.

In Utrecht begon om 18.00 uur de tradionele vrijmarkt in de binnenstad. Die gaat de hele nacht en komende Koningsdag door. Ook zijn er verschillende feestjes in de binnenstad. De openbare evenementen in het centrum zijn inmiddels allemaal vol en daarom roept de gemeente mensen op om niet meer naar de Domstad te komen.

Extra agenten in Amsterdam

Koningsnacht in Amsterdam verloopt vooralsnog zonder grote incidenten. De politie laat weten dat het "gezellig druk" is in de hoofdstad en halverwege de avond zijn er nog geen bijzonderheden gemeld. Dat het na twee jaar coronacrisis druk zou worden is geen verrassing, volgens de politiewoordvoerster zijn er daarom veel agenten op de been.

Ook in andere grote steden, waaronder Rotterdam en Den Haag, lijkt de Koningsnacht vooralsnog nog niet voor problemen te zorgen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.