Terug

Volg Hart van Nederland

Gevluchte dader vergismoord Beuningen opgepakt in België

Gevluchte dader vergismoord Beuningen opgepakt in België

112

12 mrt 2023, 19:39

De man die tot twintig jaar cel werd veroordeeld vanwege een vergismoord in Beuningen is opgepakt. De 33-jarige man knipte eerder zijn enkelband door en sloeg op de vlucht. Hij werd opgepakt in de buurt van de plaats Wommelgem in België.

De Belgische politie zag de man zondagochtend in een auto. Hij probeerde nog te vluchten en veroorzaakte hierbij een verkeersongeval. De inzittenden van een andere auto raakten gewond, evenals de vrouw die bij de 33-jarige veroordeelde in de auto zat. Hij probeerde nog te voet te ontkomen, maar uiteindelijk wisten agenten hem aan te houden.

Enkelband doorgeknipt

De gevluchte dader zou August D. zijn. Zijn broer Jomairo D. (29) wordt gezien als hoofddader in de zaak. August D. werd veroordeeld tot 20 jaar voor zijn aandeel in de vergismoord, maar vluchtte. Hij had weliswaar een enkelband vanwege een eerdere veroordeling, maar knipte die door.

Klusjesman Mehmet Kiliçsoy (49) werd in de ochtend van 6 juli 2020 op het Thorbeckeplein in het Gelderse Beuningen vermoord. Hij is in zijn hoofd en bovenlichaam geschoten. Twee gemaskerde mannen openden het vuur vanuit een gestolen witte Volkswagen Transporter.

Een vader en zoon zagen het gebeuren:

Vader en zoon zagen slachtoffer schietpartij Beuningen creperen: 'Het was een bloedbad'
0:53
Vader en zoon zagen slachtoffer schietpartij Beuningen creperen: 'Het was een bloedbad'

De rechtbank beschouwt het als een vergismoord, want Kiliçsoy was niet het beoogde doelwit. Onduidelijk is wie dat wel was. De rechtbank legde in december straffen op van vijf tot dertig jaar cel aan de zes verdachten in de zaak.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.