Terug

Volg Hart van Nederland

Gesprongen waterleiding zorgt voor waterballet in Mijdrecht: 'Een tsunami'

Gesprongen waterleiding zorgt voor waterballet in Mijdrecht: 'Een tsunami'

112

13 apr 2022, 19:36

Een breuk in een waterleiding heeft woensdag geleid tot een heus waterballet in de Hoofdweg in het Utrechtse dorp Mijdrecht. Bewoners probeerden met zandzakken het wassende water buiten de deur te houden, maar dat lukte niet overal.

De leiding sprong rond 14.00 uur, meldt de veiligheidsregio aan Hart van Nederland. Volgens een woordvoerder gebeurde dat spontaan. "Het leek wel een dijkdoorbraak", vertelt een bewoonster. "Een tsunami van water, het stroomde naar beneden als een soort rivier. Het gutste echt onze garage in."

Vitens heeft de watertoevoer inmiddels afgesloten en is begonnen met het repareren van de breuk. Volgens een gedupeerde Mijdrechtse duurde het echter wel even voordat het waterbedrijf in actie kwam. "We hebben ruim een uur op Vitens moeten wachten: 'Er zijn vijf wachtenden voor u, etcetera.' Dat verbaasde me echt."

Hovenier brengt zandzakken

Ondertussen probeerden de bewoners het wassende water tegen te houden. "Gelukkig kwam er een hovenier langs en die dumpte wat zandzakken. Super! Toch fijn dat mensen elkaar helpen als ze in nood zijn", aldus een van de bewoners. Uiteindelijk heeft de brandweer geholpen bij het afvoeren van het water.

In totaal liepen elf woningen waterschade op als gevolg van de overstroming, aldus de veiligheidsregio. De schade is echter niet dusdanig groot dat bewoners op zoek hoeven naar ander onderkomen. "Hopelijk droogt het allemaal een beetje snel op, dan kunnen we verder gaan alsof er niks gebeurd is", zucht de gedupeerde tot slot.

Beeld: Petershotnews

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.