Terug

Volg Hart van Nederland

Fiets met dure prothese van Eva (6) gestolen: 'Ze is er kapot van'

112

27 okt 2022, 08:02

Eva uit Enschede is er kapot van. Haar fiets is woensdag door "een of ander triest geval" gestolen uit de tuin achter haar huis, vertelt moeder Karlijn. Het is niet zomaar een fiets, maar een waarop een speciale prothese van 3.000 euro is gemonteerd. "Ze had daardoor haar vrijheid gekregen. En nu is de fiets weg, de frustratie is groot."

Het duurde een jaar om de prothese te krijgen. Dat de fiets nu weg is, betekent een grote klap voor het gezien. "Ze kon natuurlijk wel fietsen, maar is instabiel en valt vaak. Dus dan liggen haar ellebogen en knieën vaak open", legt Karlijn uit aan Hart van Nederland. "Ze kon nu eindelijk fietsen, maar dat was dus voor korte duur."

Prothese

Eva werd geboren zonder rechter onderarm. Een prothese als vervanging van haar arm zorgt ervoor dat ze volop kan meedoen met haar klasgenootjes, en net zo makkelijk als hen kan fietsen. "Dus hebben we een prothese laten maken, die speciaal voor haar arm is gemaakt. Een mal laten gieten en daarna geïnstalleerd op de fiets. Die schroef je er niet zomaar af."

Woensdag blijkt de fiets ineens te zijn gestolen uit de tuin van het gezin. "Opmerkelijk, want ze hebben twee andere fietsen en een scooter laten staan. Zouden ze speciaal naar een kinderfiets op zoek zijn geweest?", vraagt Karlijn zich hardop af. "Dan hadden ze toch gezien dat er een prothese aan het stuur gemonteerd is. Dus ze hebben willens en wetens die fiets meegenomen."

Zoektocht

"Ze zou naar dansles gaan, maar in plaats daarvan heeft de hele klas met Eva naar haar fiets gezocht", gaat Karlijn verder. Donderdag gaat de zoektocht verder. "Er wordt waarschijnlijk ook met magneten gevist in de vijver in het park, misschien hebben ze de fiets daar gedumpt."

Op aanraden van de politie heeft Karlijn een bericht op Facebook geplaatst, dat al meer dan 6.000 keer is gedeeld. Daarin laat ze weten dat de persoon die de prothese en hopelijk ook de fiets terugbrengt kan rekenen op een beloning van 100 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.