Terug

Volg Hart van Nederland

Familie start crowdfunding voor uitvaart overleden Gianna (14) uit Brunssum

112

26 dec 2022, 10:51

De familie van de overleden Gianna is een crowdfunding gestart om geld in te zamelen voor haar uitvaart. Inmiddels is er al bijna 20.000 euro opgehaald. De 14-jarige Gianna kwam dinsdagavond om het leven bij een schietpartij in een woning in Brunssum.

"Haar ouders moeten nu een uitvaart gaan organiseren. De ouders van Gianna zijn zzp'ers. Iedereen zal begrijpen dat dit de komende tijd niet zal gaan lukken," schrijft de familie. Naast een mooi afscheid, wordt het geld ook gebruikt om de familie een financieel steuntje in de rug te geven. "Om hen wat tijd te gunnen zou het fijn zijn als er ook een bedrag is waarmee ze even ruimte hebben om dit onmogelijk verdriet te doorstaan." In totaal hoopt de initiatiefnemer 25.000 euro op te halen met de actie.

Verdachte

De verdachte van de schietpartij, een 39-jarige man uit Heerlen, overleed later aan zijn verwondingen. Twee anderen die in de woning waren, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De man is volgens de politie een bekende van de familie. Waarom er geschoten is, is nog onduidelijk.

Stille tocht

Nabestaanden van Gianna organiseren op 10 januari 2023 een stille tocht ter nagedachtenis aan het meisje. Ze zou die dag 15 jaar worden. Deelnemers kunnen zich om 19.00 uur verzamelen op het Lindeplein, voor het gemeentehuis in Brunssum. De moeder van Gianna vraagt deelnemers om een kaarsje te branden voor het overleden meisje.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.