Terug

Volg Hart van Nederland

Familie Jouke (16) overweegt aangifte na gericht schieten van politie op trekker

112

7 juli 2022, 10:48

De familie van de 16-jarige Jouke die is opgepakt bij een boerenprotestactie bij Heerenveen, overweegt aangifte te doen tegen de politie. Bij het protest werd zowel gericht als ter waarschuwing geschoten door agenten. Daarbij werd de trekker van Jouke geraakt.

Advocaat van de familie Robert Snorn bevestigt de overweging na berichtgeving hierover in het AD. "Het is een persoonlijke afweging van de familie, maar ik zou me kunnen voorstellen dat ze aangifte doen."

Poging tot doodslag

De schoten werden dinsdagavond gelost bij de oprit naar de A32. Daarop werd Jouke samen met twee mannen opgepakt en woensdag weer vrijgelaten. Het OM verdacht het drietal aanvankelijk van poging tot doodslag, maar ziet die aanleiding niet langer.

Volgens advocaat Snorn is er geen verdenking van een strafbaar feit meer tegen Jouke. "Hooguit een verkeersovertreding." Hij meldt verder dat het goed gaat met de 16-jarige. "Hij is behoorlijk aangeslagen, maar het is een vrolijke jongen. Hij is goed behandeld op het politiebureau."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.