Terug

Volg Hart van Nederland

Familie Gino blij met onderzoek inspecties, maar vraagt doorpakken

Familie Gino blij met onderzoek inspecties, maar vraagt doorpakken

112

8 juni 2023, 13:30

De familie van de vorig jaar om het leven gebrachte 9-jarige Gino is blij met de donderdag gepubliceerde rapportage over de hulpverlening rond moordverdachte Donny M. Het rapport plaatst de nodige kritische kanttekeningen. Zo werd er niet goed samengewerkt tussen de veertien betrokken hulpverlenende organisaties, werd te veel uitsluitend naar de eigen hulpverlening gekeken en werd het risico van zedendelicten onderschat. Raadsman Phil Boonen, die de familie bijstaat, zei "te hopen dat het rapport geen papieren tijger wordt en in een la belandt. Er moet nu echt doorgepakt worden."

De familie was vooraf bang dat veel met de mantel der liefde bedekt zou worden, maar dat viel mee. Boonen sprak van een "kritisch rapport". De familie roept op ermee aan de slag te gaan, en daarbij ook te kijken naar de nodige extra financiële ondersteuning voor onder meer jeugdzorg. "Er moet geld bij", aldus Boonen.

Ontvoerd, misbruikt en vermoord

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni 2022 tijdens het voetballen in Kerkrade. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden achter een woning in Geleen. Dit was in de buurt van de woning van de verdachte. M. heeft bekend dat hij het jongetje heeft ontvoerd, misbruikt en daarna heeft vermoord.

Afgelopen kerst zijn in de straat van Gino (9) en zijn moeder Lilianne kerstbomen geplaatst. Mét daarin lichtjes, want de jongen was bang in het donker:

Straat omgekomen Gino (9) volgezet met verlichte kerstbomen: 'Zo kan ik aan hem denken'
0:48
Straat omgekomen Gino (9) volgezet met verlichte kerstbomen: 'Zo kan ik aan hem denken'

'Familie hoopt dat er aandacht voor blijft'

Woordvoerster Judy op 't Veld van de nabestaanden van Gino zei dat de familie de conclusies rond het onderzoek een goede zaak vindt. "Goed dat het rapport openbaar is en de familie hoopt dat er aandacht voor blijft", zei ze. "Het mag niet zo zijn dat het rapport weer uit zicht verdwijnt."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.