Terug

Volg Hart van Nederland

Explosieterreur houdt aan: bommen gaan af in woonwijken Rotterdam en Amersfoort

112

13 mei 2023, 07:39

De explosieterreur die Rotterdam en andere steden al tijden in zijn greep houdt blijft maar aanhouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben twee explosies plaatsgevonden in de Zuid-Hollandse havenstad. En ook in Amersfoort ging opnieuw een bom af in een woonwijk.

Om 05.00 uur was er een ontploffing bij een woning op de Olmendaal aan de zuidkant van de stad. Omdat daarbij rook is ontstaan, wordt een aantal mensen nagekeken door ambulancepersoneel.

Enkele uren eerder was er een explosie bij de deur van een portiekflat aan de Bilderdijkstraat in het westen van Rotterdam. Bij die ontploffing rond 01.30 uur raakte niemand gewond. Wel is er schade aan het portiek.

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een groot aantal explosies. Dit jaar waren er al meer dan vijftig ontploffingen en dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.

Bekijk wat de politie hierover zegt:

Politie Rotterdam: aantal ontploffingen afgelopen jaren explosief gestegen
1:05
Politie Rotterdam: aantal ontploffingen afgelopen jaren explosief gestegen

Amersfoort

Ook in Amersfoort vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie bij een woning plaats, de tweede in een paar dagen tijd in die stad. Op de Liendertseweg in Amersfoort is met een explosief flinke schade aangebracht aan de getroffen woning. Het huis was vermoedelijk een nacht eerder ook doelwit, aldus de politie. Van het incident was geen melding gemaakt. Vrijdagavond werd de schade aan het huis ontdekt.

Bij het incident in de nacht van vrijdag op zaterdag is niemand gewond geraakt. De politie noemt de schade "aanzienlijk" en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de explosie. Vermoedelijk is er een explosief op het raam geplakt.

In de nacht van woensdag op donderdag vond er ook een ontploffing plaats bij een woning in Amersfoort, toen aan de Vuursteenberg. Volgens de politie werd er toen een brandend voorwerp naar het huis gegooid, waarop een explosie volgde. Ook daarbij raakte niemand gewond.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.