Terug

Volg Hart van Nederland

Explosief weggehaald uit voortuin van woning in Valkenswaard

112

29 mrt 2023, 14:13

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdagmiddag in Valkenswaard een explosief onklaar gemaakt, dat was geplaatst in de voortuin van een woning aan de Kreijenbeek. De politie rukte uit na een melding om 09.45 uur dat in de tuin een mogelijk explosief was gevonden. De EOD constateerde dat het daadwerkelijk om een explosief ging.

De politie zette na de melding de straat af. Iedereen in een straal van 150 meter moest binnenblijven. Nadat het explosief onklaar was gemaakt, werd de afzetting opgeheven. De politie onderzoekt wat de achtergrond is van het incident.

Fles omhuld met aluminiumfolie

Op een foto in het Eindhovens Dagblad is een fles omhuld met aluminiumfolie te zien op een plantenbak vlak voor het huis. Volgens de krant zat daar zwaar vuurwerk en brandstof in.

Tegen de fles lijkt iets vastgeplakt te zijn, aldus de krant, maar een woordvoerder van de politie wil daar niet op ingaan. "Details worden in verband met het onderzoek niet bekendgemaakt", aldus de woordvoerder. Volgens de krant is de bewoner een bekende van de politie, maar ook daar zegt de politie niets over.

ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.