Terug

Volg Hart van Nederland

Dounia in tranen na explosie bij haar stichting: 'Ik ben ten einde raad'

112

8 jan 2023, 20:00

Het is een ravage van jewelste in het pand van Stichting Charity Helping Hand in Rotterdam. Verslagen neemt initiatiefneemster Dounia Lyken zondagochtend de schade op. De explosie in het gebouw is volgens de politie het gevolg van een spuitbus deodorant die door de warmte in de ruimte tot ontploffing kwam. "Dit is mijn baby, die ik in zo'n staat moet zien", vertelt ze in tranen aan Hart van Nederland.

De stichting van Dounia voorziet mensen die het nodig hebben van basisbehoeften, in zowel in Nederland als daarbuiten. Zaterdagavond was ze nog bezig met inzamelen - op dit moment zijn ze onder meer bezig met daklozen voorzien van survivalkits om de winter door te komen - toen ze een telefoontje kreeg van de politie. "Toen begon mijn nachtmerrie", vertelt Dounia. De ramen liggen eruit, de keuken is zwartgeblakerd en alles ligt overhoop.

Ten einde raad

Naar wat er precies gebeurd was kan ze alleen maar gissen. De politie gaf lange tijd geen duidelijkheid over de oorzaak van de explosie. En hoe het kan dat een deodorant zomaar ontploft, het is Dounia allemaal een raadsel. Ze moet het er maar mee doen, maar de zorgen zijn groot. "Ik weet niet wat ik moet doen, hoe ik de stichting staande moet houden. Ik ben ten einde raad."

Dounia is wel verzekerd, maar minimaal. "Misschien dat de auto die voor de deur staat die ook schade heeft nog te redden valt, maar zolang ik niet weet wat er gebeurd is zal de verzekering ook niet echt ingrijpen."

Prioriteit nummer één is het dichtmaken van de voorzijde, want de ramen liggen in duizend stukken buiten op de stoep. En daarna? Dounia ziet het even niet meer zitten. "Ik zie nu alleen nog maar de hoge kosten", zegt ze met tranen in haar ogen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.