Terug

Volg Hart van Nederland

Ernstig zieke Harry zit in Costa Rica vast voor moord, zus Els maakt zich grote zorgen

112

13 feb 2023, 18:26

De 71-jarige Harry Bodaan zit al een jaar vast in een gevangenisziekenhuis in Costa Rica. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan de moord en verkrachting van een van zijn gasten in zijn resort. Zijn zus Els is ten einde raad. Harry lijdt aan Parkinson, zit in een rolstoel en Els is overtuigd van zijn onschuld. "Mijn broer die half kreupel is en zich amper nog kan aankleden. Wie verzint dit?", zegt ze in gesprek met Hart van Nederland.

Op 20 juli 2020 wordt Harry uit zijn vergadering gehaald. Een van de gasten, een 43-jarige arts, ligt dood in haar bed. Ze is verkracht en vermoord. Al snel valt de verdenking op de 32-jarige ex-stripper Theo, die de avond daarvoor nog dronken rondloopt. Hij bekent seks met haar te hebben gehad, maar ontkent de moord. Een kennis van Harry, die de hoteleigenaar met de marketing hielp, wordt ook verdacht.

Bijtafdruk in arm

Later wordt ook Harry opgepakt. Op de arm van het slachtoffer wordt namelijk een bijtafdruk gevonden, die volgens de aanklager in Costa Rica komt van het gebit van Harry. Later trekt een vooraanstaand forensisch specialist die conclusie zeer in twijfel. Toch moet Harry het onderzoek, dat nu al ruim twee jaar duurt, in gevangenschap afwachten. "Kun je het je voorstellen? Dat Harry opgetild wordt door twee kerels die dan zeggen: 'jij mag ook even bijten?' Wie bedenkt zoiets?", vraagt Els zich hardop af.

In het resort liep op de bewuste avond in juli 2020 een bewaker. Die zei niets te hebben gehoord en vertrok kort na de moord plots naar Amerika. "Ik ga niemand beschuldigen, want iedereen wordt al beschuldigd", vertelt Els. "Maar ik vind het wel vreemd dat hij naar Amerika kon vertrekken. Hij is gewoon weg en hij komt gewoon niet meer terug."

Poppenkast

De rechtszaak is eind maart, maar Els ziet de toekomst somber in. Ze is bang dat haar broer in de gevangenis overlijdt en hoopt dan ook dat Harry wordt vrijgesproken. "Een rechter die een beetje kan nadenken, die dan zegt: 'Wat is dit voor een poppenkast?' Maar ja, bestaan die wel in Costa Rica?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.