Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat in Amsterdam: 'Het zijn vuile klerelijers'

112

16 juli 2022, 08:35

Een geldautomaat op Tussen Meer in Osdorp is vannacht verwoest door een plofkraak. De schade is enorm. De gevel van de tabakszaak eruit is geblazen en er woedde een brand.

Het gaat om een automaat van Geldmaat die wel in de tabakszaak zit, maar vanaf buiten te gebruiken is. Vanwege werkzaamheden was een gedeelte van de straat afgesloten en konden hierdoor hulpdiensten lastig ter plaatse komen, meldt AT5. Na de explosies moesten bewoners van woningen boven de geldautomaat korte tijd hun huis uit.

"Het zijn vuile klerelijers. Hun poten moeten afgehakt worden, sorry hoor", laat een boze buurtbewoonster weten. "Ze maken het voor de ouderen al helemaal moeilijk met al weinig pinautomaten", zegt ze. Over een ding is ze vrij zeker: "Oppakken en nooit meer vrijkomen!"

"Verschrikkelijk, en al helemaal in een woonwijk", vertelt een andere buurtbewoner die op de hoek van de pinautomaat woont.

Flinke schade

"Het was een een heel harde knal. Al de dingen in mijn vensterbank liggen op de grond. We mogen blij zijn dat we driedubbel glas hebben", aldus een buurtbewoonster die boven het pand woont. De vrouw laat weten een scooter te hebben gezien die direct na de explosie wegvluchtte.

Inmiddels is het vuur uit en wordt er onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd. Het Team Explosieven Verkenning van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn daar nog mee bezig.

'Giga schade'

Een politiewoordvoerder benadrukt dat het zinloos is om dit soort geldautomaten te forceren, omdat er niets buitgemaakt kan worden. "Er is echt een giga schade ontstaan en dat heeft een grote impact op omwonenden. Je zal maar midden in de nacht je bed uit moeten." Getuigen zagen twee personen wegrijden. Ook is er een iemand gezien die hinkend is weggelopen. "Er werd nog gezocht door agenten, maar helaas is niemand aangetroffen."

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.