Terug

Volg Hart van Nederland

Emoties lopen hoog op in rechtbank bij nabestaanden Gino (9): 'Gooi die verhalen op tafel!'

112

5 dec 2022, 17:24

De emoties liepen maandagochtend hoog op in de rechtbank in Maastricht. Nabestaanden van de vermoorde 9-jarige Gino kregen daar tijdens een tussentijdse zitting te horen dat de jongen door wurging om het leven is gebracht. "Gooi die verhalen toch op tafel jongen!", riep zijn zus Kelly naar verdachte Donny M.

Ook zijn er 'aanwijzingen' dat Gino seksueel misbruikt is is door de 23-jarige verdachte. Ondanks dat in de rechtbank veel duidelijk is geworden, zitten nabestaanden nog met veel vragen.

'Voor mijn broertje'

Op het moment dat M. de rechtszaal uit werd geleid door de parketpolitie, kon Gino's zus haar emoties niet meer onder bedwang houden. "Gooi die verhalen toch op tafel jongen! Je hebt niks meer te verliezen! Voor mijn broertje!", schreeuwde ze de verdachte toe.

Volgens Judy op het Veld, de woordvoerder van de nabestaanden, deed de zus een oproep. "Donny M. heeft bekend. Maar wat en hoe precies, daar is nog veel onduidelijkheid over", zegt ze.

Zo is nog onduidelijk of Gino ook daadwerkelijk bij M. thuis is geweest. Er is tot nu toe nog geen enkel forensisch spoor van de jongen gevonden. Het Openbaar Ministerie noemt dit "opmerkelijk" en "heel vreemd", omdat de verdachte verklaarde het kind naar zijn woning te hebben gebracht.

Overlijden Gino's moeder

Voor de zussen was de tussentijdse zitting extra beladen omdat hun moeder, en dus ook de moeder van Gino, kort geleden is overleden. Zij werd vorige maand dood gevonden in haar woning. Het zou gaan om een natuurlijke dood.

In de rechtbank werd maandagochtend stilgestaan bij haar overlijden. "We willen u condoleren met het grote verlies. We begrijpen dat het voor u heel moeilijk is om hier aanwezig te zijn. Het intense verdriet met betrekking tot het overlijden van uw moeder moet dat moeilijker maken", aldus de rechters tegen de zussen van Gino. Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.