Terug

Volg Hart van Nederland

Elf kinderen gewond door rondvliegend vuurwerk bij voetbalderby: 'Heel verdrietig'

Elf kinderen gewond door rondvliegend vuurwerk bij voetbalderby: 'Heel verdrietig'

112

20 apr 2022, 20:53

De voetbalderby tussen de Rijnsburgse Boys en Quick Boys, gisteren in Rijnsburg, is uitgelopen op een drama. Elf kinderen raakten gewond door vuurwerk dat over en weer werd gegooid.

Voorafgaand aan de wedstrijd smeten tientallen supporters van beide kampen brandende fakkels naar elkaar, waardoor sommige kinderen brandwonden opliepen. Ook bekogelden de supporters elkaar met vuurwerk. Onder meer een meisje van 11 werd bekogeld, waardoor ze een gat in haar hoofd kreeg en naar de EHBO moest. Ondanks de chaos in aanloop naar de derby, koos scheidsrechter Sander de Brito Roque er toch voor om de wedstrijd door te laten gaan. "Ik heb wel duidelijk gewaarschuwd dat als dit opnieuw zou gebeuren, de wedstrijd zou worden gestaakt", vertelt hij aan Hart van Nederland.

Heel verdrietig

De scheidsrechter was stomverbaasd. "Persoonlijk heb ik zoiets nog niet eerder meegemaakt. Het is heel verdrietig en ook voor de voetbalclubs is dit heel vervelend", vindt hij. "Zij doen er met cameratoezicht en fouilleren álles aan om situaties zoals deze te voorkomen. Heel jammer dat er dan toch mensen zijn die vuurwerk mee het stadion in weten te smokkelen."

Zowel voetbalclub Rijnsburgse Boys als Quick Boys wilden niet voor camera reageren. Bestuursvoorzitter Ad Hendrikse van de Rijnsburgse Boys liet wel aan Hart van Nederland weten dat het bestuur van de club afstand neemt van deze groep 'supporters', en dat er de komende dagen maatregelen genomen zullen worden om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. Tot nader order zal er bovendien geen uitpubliek meer welkom zijn bij wedstrijden tussen de twee clubs.

Absoluut onacceptabel

Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum laat weten: "Het is te idioot voor woorden wat hier is gebeurd. Ik stond zelf achter een grote ijzeren paal en ben daardoor niet gewond geraakt. Het begon met twee vuurpijlen, maar ontaarde al snel in chaos", vertelt hij. "Dit is weliswaar een landelijke trend, maar het is absoluut onacceptabel. Wij zijn nu met de gemeente Katwijk in gesprek over de volgende derby van 30 april."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.