Terug

Volg Hart van Nederland

Een van hoofdverdachten in Mallorcazaak weer vast na schenden voorwaarden

Een van hoofdverdachten in Mallorcazaak weer vast na schenden voorwaarden

112

4 okt 2022, 10:09

Mees T., een van de hoofdverdachten in de zogeheten Mallorcazaak moet weer terug de cel in. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten omdat de 19-jarige Hilversummer de voorwaarde van zijn schorsing van zijn voorarrest heeft geschonden.

De rechtbank is dinsdag begonnen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, die vooral draait om de doodslag van de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Hij werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal.

Schenden van voorwaarden

T. zat eerder ook al in voorarrest op verdenking voor betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. In januari kwam hij op vrije voeten met bepaalde voorwaarden. Zo kreeg hij een alcohol- en drugsverbod, een contactverbod en een meldplicht bij de reclassering.

Volgens de rechtbank heeft hij de voorwaarden geschonden toen hij meerdere keren drugs gebruikten (joints) en afgelopen zomer, tegen het advies van de reclassering in, met vrienden op vakantie ging. T. Verklaart in tegenover de rechter dat hij de drugs gebruikte om "rust te vinden." Volgens de verdachte is het twee keer gebeurd dat hij een joint heeft gerookt: "Het is heel dom van mij geweest."

De reclassering zag vooral 'een nonchalante houding' van T. en toonde hij weinig empathie tegenover het slachtoffer en de nabestaanden.

Niet overtuigend

De rechtbank wees zijn verzoek om buiten de cel te mogen blijven af. De rechtbank zou zichzelf, de samenleving en de andere verdachten (die zich wel aan de voorwaarden hielden) niet serieus nemen als zij het verzoek van T. zou honoreren, aldus de voorzitter. De redenen die T. opgaf voor zijn gedrag noemde de rechtbank "niet overtuigend" genoeg. Het voorarrest van T. geldt tot de datum van de uitspraak, 18 november.

De nabestaanden en slachtoffers krijgen donderdag 13 oktober het woord.

In totaal staan in de Mallorcazaak negen verdachten terecht. De andere acht verdachten blijven op vrije voeten tot de uitspraak, die is gepland op 18 november.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.