Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden kippen omgekomen bij grote brand in stallen in Heusden

Duizenden kippen omgekomen bij grote brand in stallen in Heusden

112

25 apr 2022, 13:27

In stallen in het Brabantse Heusden (gemeente Asten) is maandag rond het middaguur een zeer grote brand uitgebroken, waarbij volgens de veiligheidsregio "enkele duizenden kippen" zijn omgekomen. Rond 14.00 uur kreeg de brandweer het vuur aan de Bleekerweg onder controle.

In totaal zijn twee stallen met hierin kippen als "verloren" beschouwd. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere nabijgelegen gebouwen, waaronder nog twee kippenstallen.

Het vuur was uitslaand en in de wijde omtrek was de rook te zien. Het nablussen gaat nog enkele uren duren, aldus de veiligheidsregio.

Landbouwminister Henk Staghouwer schreef vorige week aan de Kamer dat het aantal stalbranden in 2021 is gedaald naar 35. Er kwamen 6915 dieren om. In 2020 ging het nog om 54 stalbranden, met de dood van 108.794 dieren als gevolg.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.