Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden kilo's illegale tabak gevonden in meerdere loodsen in Limburg

112

14 jan 2023, 07:59

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vrijdag invallen gedaan bij drie loodsen in Weert en Margraten. Daarbij zijn duizenden kilo's illegale tabak in beslag genomen. In een loods in Weert zijn ook twee Oost-Europese mannen aangehouden.

In de loods waar de twee verdachten werden aangehouden werd ook een tabaksnijderij gevonden, waar de tabak werd verwerkt voor vermoedelijk een illegale sigarettenfabriek. De tweede loods in Weert werd gebruikt als magazijn. In Margraten werd een loods ontdekt die stond volgepakt met 160 pallets met materialen voor het maken en verpakken van sigaretten.

In totaal is ruim 47.000 kilo illegale tabak in beslag genomen. Voor welk land de tabak was bedoeld, is niet bekend. Als de tabak in ons land zou zijn verkocht, dan was de schatkist er 7,5 miljoen euro aan accijns door misgelopen. Alle gevonden tabak, materialen en machines worden vernietigd.

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.