Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden automobilisten rijden rond met ongeldig rijbewijs dat ze eigenlijk moeten inleveren

Duizenden automobilisten rijden rond met ongeldig rijbewijs dat ze eigenlijk moeten inleveren

112

20 apr 2022, 08:14

Duizenden automobilisten zitten achter het stuur met een rijbewijs dat ze eigenlijk hadden moeten inleveren. Het gaat om mensen van wie het rijbewijs ongeldig is verklaard, maar nooit hebben ingeleverd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Dat meldt de NOS.

De niet-ingeleverde rijbewijzen zijn bijvoorbeeld van mensen die zijn gepakt voor rijden onder invloed van drank en drugs of mensen die vanwege dementie niet meer in staat om veilig de weg op te gaan.

Ongeldig

Vorig jaar werden er volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ruim 10.000 rijbewijzen ongeldig verklaard. Veertig procent van deze rijbewijzen niet ingeleverd. Dat zijn er ruim 4240.

Daarnaast zet de politie steeds meer mensen aan de kant die niet meer de weg op mogen. Vorig jaar zijn bijna vijfduizend mensen gepakt, omdat ze reden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.