Terug

Volg Hart van Nederland

Drugsdealer dumpt cocaïne bij basisschool tijdens achtervolging op elektrische fiets

Drugsdealer dumpt cocaïne bij basisschool tijdens achtervolging op elektrische fiets

112

9 feb 2023, 12:53

Een drugsdealer in Eindhoven dacht agenten te slim af te zijn toen hij vluchtte op zijn elektrische fiets. De agent, die ook op een elektrische fiets reed, kon hem tot zijn frustratie vanwege de snelheidslimiet van de fiets niet bijhouden. Toch belandde de verdachte in de val.

Een wijkagent uit Eindhoven schrijft op Instagram hoe hij begin deze week onopvallend de wijk Oud Woensel in ging vanwege de aanhoudende drugsoverlast daar. Op de Karel Doormanstraat zag hij vervolgens een bekende harddruggebruiksterstaan. "Ongeduldig pleegde zij meerdere telefoontjes, wij denken met haar dealer dus we wachten even geduldig af”, schrijft de agent.

Achtervolging

Als een aantal minuten later de dealer dan ook daadwerkelijk verschijnt en de verdovende middelen worden verkocht, gaat de agent erop af. Op het moment dat de dealer politiewagens ziet, slaat hij op de vlucht. De achtervolging wordt ingezet.

Ook de wijkagent op de elektrische fiets zet de achtervolging in. "Klein probleempje van die elektrische fietsen… we gaan allebei exact 25 kilometer per uur en dat is verdomd lastig als je iemand in wilt halen."

Basisschool

Terwijl de wijkagent enigszins geïrriteerd achter de verdachte aan tuft, helpt de hulp van de politieauto’s ook niet. De wijkagent ziet dat de dealer zijn drugs overboord gooit bij een basisschool en denkt veilig te zijn. Hij geeft zich over aan de agenten, niet wetende dat de wijkagent heeft gezien dat hij zijn cocaïne loosde. "Hij is overtuigd van zijn succesvolle vlucht en zegt: 'Ik heb niks gedaan en ik heb geen drugs bij'. Dat laatste klopt, ik heb ondertussen de drugs opgeraapt."

Eenmaal op het bureau verklaart de verdachte dat ze “alles mogen bekijken” en dat hij “overal aan mee zal werken”. Dan komt de wijkagent om de hoek kijken. “Kort daarna valt het kwartje en realiseert hij zich dat ik die kou kleunende snelheidsduivel achter hem was”, aldus de wijkagent.

De cocaïne is in beslag genomen. De verdachte had ook nog 1.200 euro aan contant geld bij zich. Ook dat is in beslag genomen.

Beeld: Wijkagent Jens_Eindhoven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.