Terug

Volg Hart van Nederland

Drie verdachten Heerenveen verdacht van poging tot doodslag

112

6 juli 2022, 16:05

De politie heeft dinsdag tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag, maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog

Het zijn een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man en een 16-jarige jongen die beiden uit Heerenveen komen. Het drietal zit nog vast.

Onderzoek

Het OM doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden en de gedragingen van de mannen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de officier of de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die over verlenging van hun voorarrest kan beslissen.

Op video's die rondgaan op sociale media is te zien hoe op een wegrijdende trekker wordt beschoten door een politieagent. Dit zou gaan om de trekker van de 16-jarige Jouke uit Heerenveen, die vastzit in Leeuwarden. Demonstranten zijn daar woensdagmiddag in een poging hem vrij te krijgen.

Het OM wil nog niets kwijt over het onderzoek: "In het onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen een ieder dat ook niet te doen."

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.