Terug

Volg Hart van Nederland

Drie FC Twente-fans mishandelen steward en duwen hem op het spoor

Drie FC Twente-fans mishandelen steward en duwen hem op het spoor

112

24 feb 2023, 12:14

Drie FC Twente-fans hebben vorige maand een steward mishandeld na afloop van het voetbalduel van de Tukkers tegen FC Utrecht. De 61-jarige steward uit Borne zou aangevallen zijn en daarna op het spoor zijn gegooid. De verdachten, ook uit Borne, zitten vast.

De drie verdachten zaten na afloop van het duel FC Twente - FC Utrecht (2-0 winst voor de thuisploeg), terug in de trein naar huis. De fans waren onder invloed en zouden daar ruzie hebben gekregen met een jonge vrouw. Dit vertellen getuigen van het incident aan Tubantia.

Op het spoor gegooid

Een steward, met een licht verstandelijke beperking, zou daar iets van hebben gezegd, waarna de drie mannen hem aanvielen.

Nadat omstanders er snel tussen waren gesprongen, kreeg de steward er nog eens van langs en werd hij ook nog op het spoor gegooid. Omstanders hebben hem van de rails gehaald en eerste hulp verleend.

Mishandeling en poging tot doodslag

De politie laat weten dat de aangehouden personen verdacht worden van mishandeling en open geweldpleging. Eén van de mannen wordt ook verdacht van poging tot doodslag, omdat het slachtoffer op het spoor terecht kwam.

In een reactie aan regionale krant heeft FC Twente laten weten in contact te staan met het slachtoffer en hem te steunen waar nodig. Als het politieonderzoek is afgerond kijkt de club naar verdere stappen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.