Terug

Volg Hart van Nederland

Drie aanhoudingen en 'vuurwapen' aangetroffen bij nachtelijke zoekactie in Den Haag

Drie aanhoudingen en 'vuurwapen' aangetroffen bij nachtelijke zoekactie in Den Haag

112

30 sep 2022, 09:35

Een onrustige donderdag- op vrijdagnacht aan de Hollanderstraat in Den Haag. Daar is de politie groots uitgerukt om een verdachte situatie waarbij drie personen over een muurtje van een tuin waren geklommen. Bij aankomst kon de politie direct twee van de drie inrekenen.

De twee werden door de agenten gefouilleerd. Eén van de mannen bleek een paspoort van iemand anders bij zich te hebben. Direct na deze aanhoudingen werd er een zoekactie op touw gezet naar de derde persoon. Die verstopte zich op het dak, maar agenten hadden dat al snel door. Toen hij naar beneden kwam, werd hij aangehouden.

Inbeslagname

Uiteraard werd de derde man ook gefouilleerd. Bij hem werd een vuurwapen - of iets dat daar heel sterk op leek - aangetroffen. In de omgeving werden ook nog een vuilniszak, een boodschappentas en een klein blauw kluisje gevonden. De politie heeft deze spullen samen met een fiets van een van de verdachten in beslag genomen.

Voor het aangetroffen wapen moest er een zogenaamde TEV (Teamleider Explosieven Verkenning) ter plaatste komen voor onderzoek. Uiteindelijk bleek het niet om een echt wapen te gaan, maar op een niet van echt te onderscheiden balletjespistool. Ook dit voorwerp is in beslag genomen door de politie.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De drie aangehouden verdachten zijn mannen van 29 en 34 jaar oud. Een van hen komt uit Den Haag, de andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. 

Beeld: District8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.