Terug

Volg Hart van Nederland

Dood vrijwilligers bij ongeval met Porsche in Duitsland schok voor stichting

112

27 mrt 2023, 14:13

De stichting Dag met een Lach is flink geschrokken van het overlijden van twee van haar vrijwilligers bij het ongeluk op de A3 bij het Duitse Elten zondag. "Dit komt heel hard aan", zegt voorzitter Jacco Brand.

Bij een verkeersongeluk in Duitsland met drie Porsches kwamen zondag vier Nederlanders om het leven. De sportauto's reden in de regen de grens over toen het noodlot toesloeg.

Verraderlijke situatie

Twee mensen raakten eerst met een Porsche Cayman van de weg tussen Kleef en Emmerik, zij konden zelf uit de auto komen en werden erna geholpen door een man die langsreed in een andere auto. Toen zij bij de vluchtstrook stonden, raakte een Porsche 911 van de weg, reed hen aan en botste daarna tegen de vangrail.

Stichting Dag met een Lach verzorgt tourritten met zogenoemde supercars voor zieke kinderen, maar was niet betrokken bij de organisatie van de rit waarbij het ongeval plaatsvond. "Er reden wel veel vrijwilligers van ons mee bij de rit", zegt Brand. Hij heeft drie van de vrijwilligers gesproken die meereden. "Een van hen reed erachter en heeft de plek van het ongeluk gezien. Een ander reed er juist voor en vertelde mij al over de verraderlijke situatie op de weg."

'Hart luchten'

Er lag volgens de vrijwilliger een enorme plas water die op het wegdek bleef liggen. "Dan krijg je al snel aquaplaning", aldus Brand. "Hij probeerde andere deelnemers te waarschuwen via WhatsApp, maar als je rijdt dan kun je niet naar je WhatsApp kijken."

Maandagavond komen meerdere vrijwilligers vanuit de stichting op eigen initiatief bij elkaar. "Om hun hart te luchten en hierover te praten."

ANP/ Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.