Terug

Volg Hart van Nederland

Donny M. volgende maand naar Pieter Baan Centrum

112

14 sep 2022, 13:19

Donny M. (22), de man die heeft bekend de 9-jarige Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood, zal volgende maand worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), zo heeft de rechtbank in Maastricht woensdag besloten.

Woensdagochtend begon in Maastricht de eerste, niet-inhoudelijke zitting in de zaak. Het jongetje verdween 1 juni vanuit Kerkrade tijdens het buitenspelen, zijn lichaam werd 4 juni in Geleen vlak bij de woning van M. gevonden, verpakt in vuilniszakken.

Observatie

Het Openbaar Ministerie wilde de geplande observatie van M. van 17 oktober uitstellen totdat er uitsluitsel is over de doodsoorzaak van het jongetje. M. heeft gezegd dat hij het kind met een kussen heeft gesmoord, maar bij autopsie zijn ook sporen aangetroffen van mogelijke wurging en verdrinking. Het OM gaat uit van moord; M. zou het kind met een vooropgezet plan hebben gedood.

De verdediging verzette zich tegen uitstel, wijzend op de "kwetsbare gesteldheid" van de man. De advocaat was bang dat haar cliënt, die tijdens verhoren heel open was, straks dichtklapt. De rechtbank volgt de verdediging in de beslissing en meldt dat het van belang is dat "het onderzoek snel gaat plaatsvinden".

Ophef in rechtszaal

De zitting woensdag startte zeer emotioneel. De moeder van Gino begon te gillen toen het OM uitlegde waar M. van verdacht werd, waarop ze de zaal uit werd geleid.

Moeder omgebrachte Gino (9) gilt het uit in de rechtszaal: 'Vieze rat'
0:50
Moeder omgebrachte Gino (9) gilt het uit in de rechtszaal: 'Vieze rat'

Bekend werd dat M. het jongetje bij een speelveld in Kerkrade heeft ontvoerd en hem vervolgens misbruikte. Dit gebeurde met geweld. Ook kreeg het kind xtc en Kamagra - een soort Viagra - toegediend. "Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk, had niet mogen gebeuren", zei M. zelf over de zaak. Ook een zus van Gino schreeuwde naar M., aan het einde van de zittingsdag. "Ooit zal ik je hebben."

De volgende zitting in de zaak vindt plaats op 5 december.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.