Terug

Volg Hart van Nederland

Dode na schietpartij bij restaurant in Rotterdam: 'Zes à zeven losse schoten'

112

30 okt 2022, 08:10

Een 30-jarige Rotterdammer is zaterdagavond omgekomen bij een schietpartij in het centrum van zijn woonplaats. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten helaas niet meer baten, meldt de politie.

Het is onduidelijk wat er aan het schieten vooraf is gegaan. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Losse schoten

De beschieting vond plaats op het Tiendplein rond 22.20 uur, ter hoogte van restaurant Amore, meldt Rijnmond. Bezoekers van eetgelegenheden in de omgeving zijn volgens de regionale omroep op de grond gaan liggen bij het horen van de schoten. Op videobeelden is te zien dat er minstens één kogelgat in een raam van het restaurant zit.

"Iemand zei: dit is vuurwerk. Maar ik zei: nee, dit is een beschieting", zegt een getuige bij Rijnmond. Volgens haar klonken er zes à zeven schoten. "Het waren losse schoten, die niet klonken als uit een automatisch vuurwapen."

De politie doet ter plaatse sporenonderzoek en praat met getuigen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden. De schutter zou zijn gevlucht in de richting van de Zijdewindestraat.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.