Terug

Volg Hart van Nederland

Automobiliste (34) overlijdt bij botsing met vrachtwagen op N50 bij Kampen

Automobiliste (34) overlijdt bij botsing met vrachtwagen op N50 bij Kampen

112

19 apr 2022, 15:16

Op de N50 bij Kampen is dinsdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd tussen een auto en een vrachtwagen. Daarbij is de 34-jarige bestuurster van de auto om het leven gekomen. Twee kinderen zijn naar het ziekenhuis afgevoerd.

De botsting gebeurde rond 13.30 uur toen een personenauto en vrachtwagen door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar botsten. De hulpdiensten rukten daarop massaal uit, onder andere met een traumahelikopter. De bestuurster overleed ter plekke, twee kinderen die in haar auto zaten zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De N50 is door het fatale ongeluk in beide richtingen dicht tussen knooppunt Hattemerbroek en Ens. Verkeer richting Zwolle wordt omgeleid via de A6, A7, A32 en A28, omgekeerd richting Emmeloord moeten automobilisten omrijden via A28, A32, A7 en A6. De provinciale is naar verwachting nog zeker tot 18.00 uur afgesloten.

N50 bekend als 'dodenweg'

Het is nog onduidelijk hoe de botsing heeft kunnen gebeuren. De politie doet momenteel ter plaatse onderzoek naar de toedracht. De N50 is echter al langere tijd berucht als 'dodenweg' vanwege de zware ongelukken die daar in het verleden hebben plaatsgevonen, soms met fatale afloop.

Zowel lokale politici in Overijssel als landelijke policiti in Den Haag buigen zich al jaren over een oplossing om het aantal ongelukken terug te dringen op de gevaarlijke provinciale weg zonder middenberm. Ook nabestaanden van slachtoffers hebben al meerdere keren gepleit voor aanpassing van de N50.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.