Terug

Volg Hart van Nederland

'Docent kunstacademie maakte jarenlang stiekem foto's van het kruis van vrouwen'

'Docent kunstacademie maakte jarenlang stiekem foto's van het kruis van vrouwen'

112

5 sep 2022, 20:28

De Nederlandse kunstenaar Pim V. (1961), al bijna 32 jaar docent bij de afdeling Fine Arts op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag, wordt ervan beschuldigd jarenlang stiekem foto’s van het kruis van vrouwen te hebben gemaakt met een camera die hij onder tafel verstopt hield. Dat meldt NRC.

Onder de foto’s die V. in zijn bezit had, zat ook een aantal foto’s van vrouwen op de KABK. Dat heeft de directie van de KABK maandag bekendgemaakt aan alle studenten en docenten.

V. werd gesnapt toen hij eind augustus in een winkel in Utrecht foto’s maakte in een paskamer waar een vrouw zich stond te verkleden. De vrouw deed aangifte bij de politie. Bij de huiszoeking die daarop volgde, vond de politie "honderden" compromitterende foto’s.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.