Terug

Volg Hart van Nederland

Dieven met 21 mobieltjes in tasje gepakt dankzij app, politie zoekt eigenaars

Dieven met 21 mobieltjes in tasje gepakt dankzij app, politie zoekt eigenaars

112

29 apr 2022, 15:09

Dankzij de app Find My iPhone kon de politie tijdens Koningsdag in Den Haag twee dieven aanhouden die in het bezit waren van een tas vol gestolen telefoons. Omdat niet alle 21 telefoons al geclaimd zijn, deelt de politie een foto van de buit.

Twee mensen waren afzonderlijk van elkaar tijdens het Kingsland Festival in Amsterdam aan het feesten toen ze merkten dat hun mobieltjes foetsie waren. Beiden schakelden ze hun Find my iPhone-app in en zagen dat hun telefoons inmiddels ergens in de Paets van Troostwijkstraat in de Haagse wijk Laak rondzwierven.

De politie werd ingeschakeld en eenmaal ter plaatse ontdekten agenten dat er wel meer mensen in de straat op zoek waren naar hun gestolen telefoons. Even verderop zagen agenten twee personen lopen die zich "verdacht" gedroegen en vervolgens een tas achterlieten. De twee, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 13-jarige jongen uit Den Haag, werden staande gehouden en de tas werd nader geïnspecteerd. In het tasje zat een buit van maar liefst 21 telefoons.

Telefoon gestolen tijdens Kingsday Festival?

De eerste slachtoffers, allemaal bestolen tijdens het Kingsday Festival, hebben hun telefoons inmiddels terug. Van wie de andere telefoons zijn, wordt nog onderzocht. Mensen die op het festivalterrein zijn bestolen en hun telefoon op de foto herkennen, worden verzocht zich bij de politie te melden. "Aan de hand van bijvoorbeeld achtergrondschermen kunnen we dan kijken of het om jouw toestel gaat", aldus de politie.

Beeld: Politie.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.