Terug

Volg Hart van Nederland

Daisy waagt leven en stopt wilde achtervolging: 'Volgende keer mag de politie het zelf oplossen'

Daisy waagt leven en stopt wilde achtervolging: 'Volgende keer mag de politie het zelf oplossen'

112

15 apr 2022, 19:10

Ze ziet zichzelf niet als heldin, maar de 36-jarige Daisy uit Eindhoven heeft weldegelijk haar leven gewaagd om erger te voorkomen. Ze gooide haar auto voor die van iemand anders om een wilde politieachtervolging te stoppen.

Daisy was op weg naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, toen ze sirenes hoorde en een auto voorbij zag razen. Even verderop zag ze dat de jongen die achtervolgd werd ineens achter haar reed. "Ik had twee opties: voor hem aan de kant gaan, of mijn auto ervoor gooien zodat hij niet verder kon", vertelt ze aan Hart van Nederland.

Ze koos voor het laatste. "Het was heel druk met fietsers en voetgangers op het kruispunt waar hij op af reed en als hij was doorgereden hadden er doden kunnen vallen", schat ze in. "Ik moest wel ingrijpen om erger te voorkomen."

Doodeng

Daisy zet haar auto overdwars en de jongen knalt op haar. "Het was echt doodeng", vertelt ze. "Hij bleef tot vijf keer toe gas geven en mijn auto ging helemaal op en neer. Ik wist niet hoe het af zou lopen, ook omdat ik niet wist wie er in de auto zat en of hij gewapend was."

Uiteindelijk blijkt het te gaan om een jongen die in een psychose de auto van zijn ouders had gestolen. "Pas toen hij door agenten uit de auto werd gehaald en een kalmerend middel kreeg, kwam hij tot rust", vertelt Daisy.

Zelf oplossen

Aan de actie hield Daisy een whiplash over en veel schade aan haar auto. "Ik betwijfel of ik de schade vergoed krijg, maar het was mijn eigen keuze om het te doen", zegt ze. "Of ik het de volgende keer weer zou doen? Nee, ik heb er teveel rompslomp aan overgehouden. De volgende keer mag de politie het zelf oplossen."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat "de hulp hartverwarmend is, maar ook niet zonder gevaar." "Ik zou burgers zeker willen oproepen voorzichtig te zijn hiermee. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het had anders af kunnen lopen"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.