Terug

Volg Hart van Nederland

Conducteur pakt verdachte (21) van geweldincident hard aan op station Hoorn

Conducteur pakt verdachte (21) van geweldincident hard aan op station Hoorn

112

26 aug 2022, 16:40

De politie heeft donderdag een 21-jarige man uit Hoorn opgepakt na een geweldincident op het station in Hoorn. Een conducteur zou zijn bedreigd en mishandeld door de man. De verdachte werd door "meerdere personen onder controle gebracht", waarbij er een confrontatie tussen de conducteur en de verdachte ontstond, schetst de politie vrijdag.

Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat de conducteur de verdachte slaat, optilt en vervolgens hard op de grond gooit. Volgens meerdere twitteraars gaat het om een Somalische man, de politie wil dat nog niet bevestigen.

Wat voorafging aan de acties van de conducteur, staat niet op de beelden. De beelden "zijn bij de politie bekend en worden meegenomen in het lopende onderzoek".

Tekst gaat verder onder de tweet:

Nagekeken door een arts

De melding over de bedreiging en mishandeling van een conducteur door een man kwam donderdag rond 20.10 uur binnen bij de politie. De 21-jarige verdachte is opgepakt en is vrijdagavond na verhoor weer vrijgelaten. De politie meldt dat hij is nagekeken door een arts, maar niet naar het ziekenhuis hoefde.

Ook de NS bekijkt het incident, legt een woordvoerder uit. De NS kan verder niet zeggen of de conducteur verwondingen heeft opgelopen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.