Terug

Volg Hart van Nederland

Chauffeur rampbus België verdacht van dood door schuld na zwaar ongeluk

112

11 apr 2022, 19:48

De chauffeur van de Franse touringcar die zondag op de Belgische snelweg richting Breda crashte en daarna kantelde, wordt verdacht van dood door schuld. Bij het busongeluk kwamen twee passagiers om, vijf andere inzittenden vechten nog voor hun leven.

De touringcar van het Franse vervoersbedrijf BlaBlaCar was onderweg naar Amsterdam toen de bus op de E19 tegen een betonnen vangrail botste. Het voertuig kantelde en belandde overdwars op de snelweg. Het zware ongeval gebeurde ter hoogte van Sint-Job-In-'t-Goor, op zo'n dertig kilometer van de grens met Nederland.

Het duurde even voordat alle beknelde passagiers uit hun benarde positie bevrijd waren. Twee inzittenden, een 17-jarig Frans meisje en een 29-jarige Colombiaan, overleefden de klap niet. Dertien mensen liggen een dag later nog in het ziekenhuis, waaronder de lichtgewonde chauffeur. Vijf inzittenden vechten momenteel nog voor hun leven.

Buschauffeur onder invloed?

Hoe het fatale busongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De Belgische justitie vermoedt dat de bestuurder, een 35-jarige Fransman, drugs op had. Hij legde na de crash namelijk een positieve speekseltest af. Nader onderzoek van zijn bloed en speeksel moet uitwijzen of hij inderdaad onder invloed reed.

Een getuige verklaarde tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dat zij na het ongeluk met een passagier had gesproken. Die zou tegen haar hebben gezegd dat de chauffeur in slaap was gevallen. "De bestuurder was al lang aan het rijden en viel in slaap. Een passagier riep nog 'Word wakker!', maar toen gebeurde het ongeluk", aldus Edit Csep.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.