Terug

Volg Hart van Nederland

Cel voor nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis

112

14 apr 2023, 15:07

De rechtbank in Den Bosch heeft Leroy S., de man die zich tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch voordeed als verpleger, vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 450 dagen. Volgens verslaggever Esther Monsma ging de uitspraak gepaard met geklap in de zaal.

Omdat hij al een flinke periode in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug de cel in. Volgens de rechtbank heeft S. "op slinkse wijze" misbruik gemaakt van het grote personeelstekort tijdens het begin van de coronacrisis.

Liegen over diploma's

Toen het aan het begin van de coronacrisis zo druk was in de ziekenhuizen, was alle hulp welkom. De 27-jarige S. solliciteerde in maart 2020 bij het ziekenhuis, loog dat hij een hbo-opleiding tot verpleger had afgerond, en kon direct aan de slag. Toen na enkele weken duidelijk werd dat hij geen enkele relevante opleiding had afgerond, is hij direct ontslagen.

Het ziekenhuis deed aangifte tegen de man. Een maand na zijn ontslag werd S. opgepakt en daarna heeft hij meerdere maanden vastgezeten.

Er was twee jaar cel en tbs met voorwaarden geëist, maar dat noemde de rechter "niet proportioneel". Wel moet S. zich de komende tijd melden bij de reclassering en krijgt hij een beroepsverbod opgelegd voor medische beroepen.

Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de straf: "Wij begrijpen de uitleg van de rechter, maar op onderdelen kijken wij wezenlijk anders tegen de zaak aan. Dat maakt ook dat wij een fors hogere straf hebben geëist tegen de verdachte. Wij zullen de uitspraak intern bespreken en ook nog overleg hebben met het JBZ. Volgende week nemen wij dan de beslissing of wij in hoger beroep gaan of het hierbij laten", laat het OM aan Hart van Nederland weten.

In onderstaande video legt Leroy S. aan de rechtbank uit waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger:

Nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis: geen idee waarom ik loog
1:37
Nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis: geen idee waarom ik loog

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.