Terug

Volg Hart van Nederland

Carnavalsdorp Horst in diepe rouw na dood 21-jarige Guus Janssen: 'Niemand begrijpt het'

Carnavalsdorp Horst in diepe rouw na dood 21-jarige Guus Janssen: 'Niemand begrijpt het'

112

1 mrt 2022, 18:13

Het Limburgse dorpje Horst is in diepe rouw. Maandagavond werd de hechte gemeenschap tijdens de carnavalsviering opgeschrikt door een fataal steekincident, waarbij de 21-jarige Guus Janssen om het leven kwam.

Het slachtoffer en de dader zijn allebei afkomstig uit Horst. Het is een gebeurtenis die diepe sporen achterlaat in het dorp. "Verschrikkelijk. Mensen waren ontredderd, aangedaan en intens verdrietig", vertelt burgemeester Ryan Palmen aan Hart van Nederland.

Guus werd maandagavond tijdens carnaval doodgestoken, nadat hij een ruzie zou hebben proberen te sussen. Dat nobele gebaar moest hij met de dood bekopen. "Echt verschrikkelijk. Niemand begrijpt het, zo uit het niets. Die jongen deed niets kwaad", zegt een bekende van het slachtoffer.

Vanzelfsprekend is de carnavalssfeer in het Limburgse dorpje compleet weg. Dinsdag zijn alle feestelijke activiteiten er afgelast en maandagavond al besloot de horeca unaniem na het incident meteen dicht te gaan. "Dat hebben ze fantastisch gedaan", aldus Palmen. "Ze hebben de muziek uitgezet, mensen geïnformeerd en dat heeft op een heel waardige en nette manier ertoe geleid dat mensen in alle rust naar huis zijn gegaan."

Emotionele bijeenkomst

Veel mensen waren getuige van de steekpartij, voor hen is professionele hulp beschikbaar. Maandagavond nog is in Horst een grote groep nabestaanden opgevangen. Met zo'n honderd aanwezigen - ouders, andere familie, vrienden - was het volgens de burgemeester een emotionele bedoening. "Het verdriet dat daar gedeeld werd, was indrukwekkend. Prachtig om te zien hoe mensen elkaar steunen en bij proberen te staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.