Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt IJmuiden boos en ontdaan na dodelijke aanrijding op beruchte weg: 'Hoog tijd dat er maatregelen komen'

112

25 mrt 2023, 17:13

Bewoners van de IJmuiderstraatweg in IJmuiden zijn boos en ontdaan. Vrijdagavond komt een 67-jarige vrouw op de drukke weg om het leven tijdens het uitlaten van haar hondje. Ook de hond overleeft de klap niet. "Ik ben heel erg boos", zegt een man tegen Hart van Nederland. "Het is onbegrijpelijk dat de politie en gemeente hier geen snelheidscontroles meer houden."

Het was een enorme klap, 's avonds laat. Een buurtbewoner beschrijft tegenover Hart van Nederland wat hij aantrof op de plek van het ongeluk. "Die bus was helemaal plat van voren, het is dus niet met 50 kilometer per uur gebeurd."

Bekijk de beelden van de hulpverlening:

Automobilist rijdt vrouw en hondje dood in IJmuiden en vlucht
0:40
Automobilist rijdt vrouw en hondje dood in IJmuiden en vlucht

"Ik heb een knoop in mijn maag", zegt een vrouw wier zoon aan de weg woont. Ze kan haar tranen amper bedwingen. "Ze rijden hier als gekken. Je durft amper uit je auto te stappen hier, je bent gewoon bang dat je deur eruit wordt gereden. Ik ga steeds meer beseffen dat het ook mijn kind geweest had kunnen zijn."

Meer aanrijdingen

Het is volgens buurtbewoners niet voor het eerst dat is mis gaat op de weg. Zo zou een tijd terug ook al een meisje zijn doodgereden. "Dat was een stukje verderop". Een andere bewoner weet dat er meer aanrijdingen zijn geweest, ook met katten. "Een van de katten was dood en de andere had een gebroken rug met alle kosten en behandelingen van dien."

De buurt vindt dan ook dat de gemeente in actie moet komen. "Het loopt de spuigaten uit", zegt een bewoner tegen Hart van Nederland. "Er is hier een IJmuiderstraatwegvereniging die al heel veel commentaar heeft gegeven over de snelheid. Het is hoog tijd dat er maatregelen komen. Er moet wat gebeuren voor er meer doden vallen."

Reactie gemeente

De gemeente Velsen, waar IJmuiden onder valt, laat in schriftelijke reactie aan Hart van Nederland weten te zullen gaan onderzoeken hoe de verkeersveiligheid op de weg kan worden verbeterd. "Het is een verschrikkelijk verdrietige gebeurtenis wat er vrijdagnacht op de IJmuiderstraatweg is gebeurd. We leven enorm mee met de nabestaanden van het slachtoffer", schrijft ze in de reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.