Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt geschokt na explosie Huizen: 'Wist gelijk dat het met de dreiging te maken had'

Buurt geschokt na explosie Huizen: 'Wist gelijk dat het met de dreiging te maken had'

112

10 juli 2022, 13:05

Buurbewoners in Huizen reageren geschokt op de explosie afgelopen nacht bij een woning aan de Roef. Er is al langer dreiging rondom het huis, maar nu het daadwerkelijk is misgegaan zijn omwonenden zich rot geschrokken. "Ondanks beveiliging alsnog gebeurd."

"Mijn moeder werd met een lichtflits en grote knal wakker", vertelt een buurmeisje aan Hart van Nederland. Na de explosie werden vijf omliggende woningen ontruimd vanwege mogelijk ontploffingsgevaar, ook het huis van de moeder van het meisje. "Ze wil graag naar huis, maar dat is niet mogelijk. We weten niet zo goed wat we kunnen en mogen doen."

Ernstige dreiging

Vorig weekend werden twee huizen in de straat gesloten op last van burgemeester Niek Meijer vanwege een ernstige dreiging. Zwaarbewapende agenten bewaakten daarna de woningen, later werd overgeschakeld op verscherpt toezicht. Donderdag is iemand aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dreiging, meldt de gemeente.

De incidenten houden de buurt al langere tijd bezig, aldus het buurmeisje. "Mijn moeder lag veel wakker, van alles wat ze hoorde. Ik denk dat het niet prettig was om gewapende mannen voor de deur te hebben. Je bent op je hoede." Afgelopen nacht ging het alsnog helemaal mis. "Mijn moeder zei dat ze een engeltje op haar schouder heeft gehad."

'Iets met drugswereld'

Een andere buurtbewoner meteen hoe laat het was toen even voor 2.00 uur een harde knal te horen was in de wijk. "Ik werd wakker en wist gelijk dat het hiermee te maken." De man heeft direct de politie gebeld en wil verder niets zeggen over wat er mogelijk achter de aanslag zit. "Dat is veel te link. Er was behoorlijk zware bewaking vorige week."

"Ik begreep dat het met iets in de drugswereld te maken heeft", speculeert een andere omwonende. "Maar verder is het vanuit de gemeente stil over de situatie hier." De buurman vindt het "vreemd" dat er ondanks de beveiliging alsnog een explosie is geweest in de straat. "Ik denk dat er nog wel iets over gezegd gaat worden."

'Mijn zorg ligt bij de buurt'

Burgemeester Niek Meijer zegt zich bewust te zijn van de impact op de buurt. "Uiteraard is iedereen in de omgeving enorm geschrokken. Eerst de sluiting en nu deze explosie." De burgemeester zegt dat zijn zorg ligt bij de bewoners en omwonenden. "We bekijken met alle betrokken partijen welke stappen gezet moeten worden."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.