Terug

Volg Hart van Nederland

Buurman (71) ernstig mishandeld na ingrijpen bij woninginbraak

112

29 jan 2023, 20:32

Een 71-jarige man is zaterdagavond in het Noord-Brabantse Willemstad zwaar mishandeld door inbrekers. De man is ernstig gewond opgenomen in het ziekenhuis, meldt de politie.

Buurtbewoners hadden rond zes uur 's avonds het idee dat er in een woning werd ingebroken. Ze belden 112. Ondertussen namen twee mannen, waar onder de 71-jarige man, poolshoogte in een steegje achter het huis. Ze stuitten op de twee vluchtende inbrekers.

Zwaar mishandeld

"Het is goed dat de buurman besloot te gaan kijken", vertelt een buurvrouw. "Ik denk dat we vaker naar elkaar mogen omkijken, zoals hij deed." Toch liep het voor de 71-jarige buurman niet goed af. De man werd zwaar mishandeld door de inbrekers, die er vervolgens in een auto vandoor gingen. "Het is niet iets wat we dagelijks meemaken in een kleine stad als Willemstad", vertelt een buurtbewoner.

De 71-jarige man ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De buren maken zich zorgen. "Het is een erg lieve buurman die altijd een oogje in het zeil houdt in onze buurt. Ik hoop dat het snel beter met hem gaat." De politie onderzoekt de zaak.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.