Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester sluit Amsterdams café na meerdere explosies

112

24 jan 2023, 23:08

Een café aan de Zeilstraat in Amsterdam is op last van burgemeester Femke Halsema voor een half jaar gesloten. Het besluit is genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, aldus de gemeente. In de nacht van maandag op dinsdag ging bij een pand naast het café een explosief af.

Zondagavond was er ook al een explosie pal voor de horecagelegenheid in Amsterdam-Zuid. De incidenten hebben het veiligheidsgevoel in de buurt ernstig aangetast, aldus de gemeente. Tegen Hart van Nederland vertellen omwonenden dat "de grens is bereikt": "Als je in je bed ligt, wacht je op een volgende klap", zegt er een. Een ander overweegt zelfs om te gaan verhuizen: "We gaan op zoek naar een andere woning. Dit is niet te doen."

Ook sluit de gemeente het café omdat het risico op herhaling volgens de politie groot is. In 2021 was er ook een schietpartij voor de deur van het café.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.