Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester IJsselstein neemt maatregelen na explosie: 'Bewoners zijn heftig geschrokken'

112

7 mrt 2023, 08:59

De burgemeester van IJsselstein, Patrick van Domburg, heeft maatregelen genomen na een vuurwerkbom die maandagavond afging voor een woning aan de Italiëlaan. Buurtbewoners zijn "heftig geschrokken", aldus de gemeente. De woning is per direct gesloten en er wordt dinsdag cameratoezicht geïnstalleerd in de buurt.

"Het is heftig wanneer dit in je eigen straat of buurt gebeurt. De ontzetting is groot en ik begrijp de boosheid in de wijk heel goed", aldus de burgemeester. "IJsselsteiners moeten zich in hun stad veilig weten en veilig voelen."

Tijdens het afgaan van het explosief waren er volgens de politie mensen aanwezig in het huis. Er is niemand gewond geraakt, maar de voordeur is wel beschadigd. De woning is gesloten omdat herhaling niet is uit te sluiten. "Ik neem die maatregel om de rust in de straat en de buurt terug te brengen", laat de burgemeester weten.

De explosie was maandag al het tweede incident in de wijk. 's Ochtends vond er één straat verderop, aan de Spanjestraat, een poging tot brandstichting plaats. Er is op dit moment voor de burgemeester geen aanleiding om de woning waar dit plaatsvond ook te sluiten.

Signalement

Om te achterhalen wie voor de explosie verantwoordelijk is heeft de politie een signalement van de verdachte verspreid en is een opsporingsonderzoek gestart. Het gaat om een 16-jarige man die donker is gekleed. Na de vermoedelijke brandstichting zocht de politie ook naar een jongeman van tussen de 16 en 20 jaar oud in donkere kleding. Hoewel de signalementen vergelijkbaar zijn is het niet duidelijk of het om dezelfde persoon gaat. "Voorlopig zijn er nog veel vragen waarop geen antwoorden zijn", schrijft de gemeente in een verklaring.

De politie vraagt mensen die tips hebben om deze door te geven via 0800-8844.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.