Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester heeft 'enorme bewondering' voor Rijsbergers die politie hielpen bij klopjacht

112

10 mrt 2023, 08:40

Burgemeester Joyce Vermue heeft "enorme bewondering" voor de inwoners van Rijsbergen vanwege de hulp die zij donderdagavond geboden hebben bij de klopjacht op drie verdachten van een overval die zich in het dorp ophielden. Vermue zei dat in het NOS Radio 1 Journaal.

Na de overval op een wapenwinkel in België zette de politie de achtervolging in op de auto met de daders. In Rijsbergen lieten de overvallers hun auto achter. Een van de 19-jarige mannen werd direct opgepakt. De twee anderen vluchtten te voet verder, ook nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost. Zij werden later aangehouden.

Kliko

De politie sloot het dorp daarop af. Bewoners werden opgeroepen om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Buurtbewoners zagen een van de verdachten door een tuin rennen, nadat hij uit een kliko was geklommen.

Bekijk de beelden van de zoekactie hier:

Ruim 70 agenten zoeken naar gewapende overvallers: 'Verdachte verstopte zich in kliko'
0:38
Ruim 70 agenten zoeken naar gewapende overvallers: 'Verdachte verstopte zich in kliko'

Het dorp was gevraagd uit te kijken naar de overvallers. Na die oproep kwamen vanuit het hele dorp meldingen binnen waardoor uiteindelijk de verdachten aangehouden konden worden, vertelt Vermue.

Volgens de burgemeester heeft de actie "de nodige impact" gehad op de inwoners. Vrijdagmiddag is er een moment waarop ze kunnen napraten over de gebeurtenissen. Ook Vermue is daarbij aanwezig.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.